Wednesday, 15 August 2007

Adakah anda ada cermin?


Aku bkn la tnya kat umah korang ni ada cermin ke tak.. maksud aku ialah lebih kpd cermin diri snd.. hehe! Ni xde tuju utk sape2 la tp aku nak bertanya.. layakkah anda utk menjadi seorg yg sgt fussy dlm memilih jodoh?

[*] anda tidaklah selawa mana pun tp nak lelaki hensem/pmpuan cantik

[*] anda tidaklah class sgt pon tp nak laki ada taste/pmpuan high class

[*] anda berada dlm kategori biasa2 sj tp nak laki yg mantap/pmpuan vogue
[*] anda bekerja biasa2 je + gj setakat 1K-2K je tp nak laki yg kaya raya/pmpuan gj besar... katanya tak main lah cari pasangan yg gj rendah2 ni.

[*] anda dlm kategori yg tak bape dipandang org tp nak laki/pmpuan yg berjawatan tinggi

[*] anda bkn la dr golongan bijak pandai tp nak pasangan yg konon know everything
Adakah anda mempunyai kwn spt itu? Konon2 dia tu mmg layak lah utk org kaya/macho/high class! Umur dah bnyak la.. tp bila blom jmpa calon sesuai.. mula la ngadu ke aku bahawa takde org nak kat dia. Aku pon xleh ckp pe la sbb aku snd pon xde lg.. tp bab yg aku paling mare sekali ialah.. ayat power "yg penting laki tu KAYA @ pegawai2 kerajaan". Ahahahah see see... u snd yg memilih rite? Masalahnya skang ialah.. ada ke org kaya nak kat dia? hehehe! Aku tau dia nak cpt kawen tp niat utama dia tu slh. Aku dah bnyak kali suh betulkan niat dia tp dia jwb blk kat aku "ko tak faham aku.. ko dah kaya tak pe la.. aku tak penah idup senang & aku nak laki yg BERWANG!" Heee panas jg ati aku tp nak wat cemana. Org bodho je xnak laki kaya tp cermin diri dulu bleh tak?

If u were me.. whut will u tell kat this type of person yg very the fussy? Huh!

6 comments:

faidhi said...

kesian kawan awak tue...biarlah dia dengan angan2 dia..kalo nak ckp tue, memang ramai kawan yg ckp dia nak bf/gf dia tue handsome/kaya atau kaya..tapi itulah manusia kan...mesti nak the best..awak tunggu jerlah sapa jodoh dia tue...:D

deidaa said...

Mmg la sebenarnya kita kena memilih. Xbley jgk pilih yg tak semenggah.. tp bajet2 la biar padan dgn kita.. ehehe!

AiRynnz said...

setiap pasangan tuu Allah jadikan lengkap melengkapi kerna Dia Maha Adil...lau kite ni memilih sgt pun tp jodoh kite bukan ngan org tuu, xkan dpt gak...so better renung2 diri sdri sama ada kite dah cukup bagus tuk pasangan kite tuu nnti, tul x?

Anonymous said...

masing-masing punye citerasa la kan..apa hak kite nak menghalang kehendak dia. bukan dia adik bradik sepupu sepapat kite pun. kot yepun dia kawin dgn org kaye nnt, bukan nye dia nak kongsi kekayaan tu dgn kite pun .tp kalo dia tak dapat ape yg dia nak tue..tidak lah dia menyusahkan kite pun..betoi tak?

cik bintang said...

sekiranya umur dah banyak..
doalah banyak² semoga dipertemukan jodoh yg baik, ade pekerjaan tetap dan bertanggungjawab..
supaya ade jaminan dimasa depan..
rupa paras dan kemewahan tu xde la penting pun.. yg penting die bole jaga kita dgn baik..

deidaa said...

airynnz- ye la setiap manusia mmg dah ditetapkan sape jodoh masing2. Jgn la mengimpikan yg terlalu tinggi dlm memilih jodoh. Pilihla yg sekufu dgn kita!

anonymous a.k.a maz- itu kata2 org yg tidak penah puas dgn apa yg telah dpt selama ni :D dari sms smpai lah ke komen my blog.. asik bercerita psl "kehendak". agak2nya sepupu sepapat nko je la kut yg setuju dgn setiap komen2 yg ko bg dlm sms aku kan?
Jgn yg dikendong berciciran udah lah ye? ;-)

cik bintang- yea u r rite.. yg penting bertangunggujawab/beriman /jujur & blh bimbing kita. Ni pandang harta semata2 tak ada guna jgk! ;-)