Friday, 8 June 2007

Very Rude

Tghari td aku call JPA juz wanna confirm surat pertukaran aku dr putrajaya ke KL sbb dah 1year lebih dah aku apply tp still xde jwpn!

Aku: Kak.. sy nak tnya status pertukaran sy blh?
Akak: Hurm.. jwtan apa?
Aku: P. A kak.
Akak: Dari mana?
Aku: Dari Putrajaya ke KL
Akak: Nama?
Aku: Nor A**** bt Mohd. N***
Akak: Bila buat surat
Aku: Last year lg kak.. cemana status tu ye?
~lama gak dia cari.. dlm 2 3mins senyap~
Akak: Ooo ni alasan tak kukuh la.. tak menarik alasan tu, kami tak proses pon lagi.. sbb kami bg peluang kat org yg lebih kritikal alasannya. Kalao setakat tak dpt elaun.. kami tak layan la.. harapan nak tukar KL tu xde la! Jgn harap![tone sore kerek!]
Aku: So cemana?
Akak: Belom boleh proses.. alasan tak kukuh! [tone sore kerek!]
Aku: hurm ok la, time kasih. [tetiba je aku rasa sentap.. aku nak nangeh pon ada!]
Akak: erm!

Sedih taw.. bulan 2 aritu org JPA call aku tnya btol ke nak tukar KL.. so aku ckp nak lah.. ni tetiba bila aku tnya status tukar aku.. dan2 plak ckp JGN HRP tu yg buat aku rasa mcm nak terluruh jantung ni. Apa ni.. aritu nak tukarkan.. ni tak nak proses lak.. u such a big liar.. huh!

Whereas masa aku gi kursus aritu.. ada 400++ lg kekosongan jwatan aku.. so apa masalah akak tu? Kerek mengalahkan pegawai! Tensen aku... tak baik la sekat rezeki org! :-(

1 comment:

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!