Thursday, 14 June 2007

A conversation wif Shawal! :D

A Conversation Wif Shawal

Smlm aku bersms dgn mak shawal, tnya khabar sbb 4 5ari ni aku bz sms committe mawifc sbb duk urus team boling tu.. smpai xdan nak sms makcik.. kelam kabut lak aku ngalahkan PM yg baru kawen.. ikikiki~ [mana idoknya committe mawifc pon ada mintak aku tlg cari FC lain join.. huhu.. xpe.. aku tlg yg mana aku mampu] ;-)

So berbalas2 2 3sms je pon tp makcik amik masa yg lama utk balas. Aku juz ckp psl banner & merchandise shawalfc yg nak di create utk jual! Makcik mmg ckp la dia kat KLIA nak fetch shawal so aku juz suh kim slm je kat shawal kalo dia dah smpai. Masa last sms aku dpt dari makcik, aku dah tedo sebenornya so aku reply la jgk.. then xsmpai 1min lps tu.. makcik call pukul 11.26pm
  • aku: hello assalamualaikum
  • makcik: waalaikumussalam deida... bz ke?
  • aku: eh xlah makcik
  • makcik: sekejap ye nak bg hp ni
  • aku: [aku ingtkan makcik nak pass hp kat paklan sbb aku bitaw blh buat merchandise tu.. tak pon aku ingtkan makcik nak bg hp kat ayouk sbb ayouk baik gak dgn aku]... tup tup...........
  • shawal: hello.. haiiii assalamualaikum
  • aku: owh.. haiii shawalll.. waalaikumussalam
  • shawal: tgh buat apa tu?
  • aku: err.. tgh tgk tv [eheheh takkan aku nak ckp aku tgh tedo kut?] :)) errr... aaaaa.. errmmm.... errrrrr
  • shawal: haaa nape tu?
  • aku: errr.. menggelabah la dpt ckp dgn shawal ni
  • shawal: ha... haaa.. jgn menggelabah... tarik napas panjanggggg2.... lps tu hembus... lps tu cakappp! tak pon gi gosok gigi dulu [adeh shawal ni wat lawak lak!]
  • aku: eih.. hahahah! err on the way blk umah ekk?
  • shawal: ha ah on the way ni
  • aku: besh ke kat bandung?
  • shawal: oh best!
  • aku: shawal gi GSA kat Ipoh ek weekend ni?
  • shawal: ha.. insyaAllah pergi.. deida pergi tak?
  • aku: eh sy tak gi.. sy main boling.. main sabtu.. taw kan?
  • shawal: oh ada boling tu ok ok
  • aku: ha ah.. tp sy tak main utk shawalfc
  • shawal: oh.. main utk za8fc kan?
  • aku: aaa? ha ah main utk za8.. tp jgn la risau.. sy pon sokong shawal fc sbb snd snd dak shawalfc
  • shawal: eh yeeee? [mcm tak caye je ayat shawal ni.. aku pang kang!] :))
  • aku: ye lah...
  • shawal: za8 pergi tak GSA tu nnti? Shawal baik dgn za8 tu.. pernah la gi show sama2 [aik shawal ni.. tnya aku lak.. kata kawan? ekekek!]
  • aku: ha ah.. dia gi lah GSA ni.. nnti kim salam kat dia.
  • shawal: deida tak gi ke GSA ni? [aik.. td aku dah jwb!] :))
  • aku: eih.. saye main boling lah!
  • shawal: owh ye ye.. shawal lupe!
  • aku: hehe.. shawal.. kitorg ada buat banner shawalfc.. lusa siap & nak gi amik.. kitorg akan bwk masa tonamen boling nnti walau shawal xde.
  • shawal: oh banner fc.. terima kasih bnyak2 la buat utk shawal &fc. Time kasih time kasih.
  • aku: small matter je tu shawal.. apa salahnya buat!
  • shawal: ye la, time kasih sekali lg.. [terdiam 2 3saat.. aku pon tak tau nak ckp pe]. Ok la deida ye? Time kasih sokong shawal.. take care.
  • aku: ok sama2.. thanks.. assalamualaikum
  • shawal: waalaikumussalam.

Heheeh lps ckp dgn shawal.. smpai skang ni aku masih sengih! [Sesuai la dgn nama blog aku.. akakakka!]. Ya Allah seriyus aku tak sangke blh borak dgn shawal thru fon. B4 ni mmg aku tak pernah berangan pon nak borak sbb aku sedor lah diri aku ni.. huhu! Aku nak ckp psl mende lain pon tak tercakap.. menggelabah tu beb! :))

Aku join FC ni bkn le sbb nak ikut muntut artis. Aku join sbb nak join community tu la.. dpt kwn baru.. kenal femili dorg.. join event dorg.. ok apa? Sbb aku taw lah ada antara kwn2 aku ckp FC2 ni poyo je! Aku ni suke berkawan.. bkn nye jd katak bwh rak kasut je! Ko tak ikut.. ko mana taw? Dats y la aku tak penah kutuk apa yg korang minat! Sbb org yg mengutuk tu CLOSE MINDED! Try korang paksa aku apa yg korang minat.. tak jln gak kan? hahahaha!

Lps ni aku akan still join za8fc & shawal fc walau korang pandang serong ke, senget ke, terbalik ke.. aku pedulik hape? & kalo kowang join FC sbb nak jmpa artis semata2.. stop it le! Tu gediks namanya! har har har!

Utk shawal.. thanks a lot ekkkk? Nnti saye bwk ayouk & umi main boling& futsal.. ekekekek!

6 comments:

munkyg said...

Dalam coversation tu, aku nampak lubang bisnes lah! hehe...

deidaa said...

bisnes mende munkyg?
hehehe dah ada org yg nak buat la incik mungkyg.. hihi!

cik bintang said...

tahniah mekda..
usaha awak rajin berfc tu..
seronokkan.. dpt call dr shawal lg tu.. sensasi nih..
tahniah tahniah

Anonymous said...

best nyer....

pedulik kan apa org kata. yg penting kita happy n tak kacau org lain kan.

all thd best for boling n futsal nanti.

sincerely..suezie.

totti10 said...

cmni aku pon nak buat fc gakla
ko join la
buleh kenal2 ngn family aku,
kawan2 aku :D
hahaha
mlawak je

deidaa said...

Haa buleh le ko buat tottifc... tp aku tak kenal la football player ni.. gaaa!

suzie.. hehe yup i will!

cik bintang.. kebetolan je tu.. hihi!